Hoe u uw beveiligingssysteem kiest

De meest voorkomende soorten alarmsystemen zijn traditionele en adresseerbare alarmsystemen. De verschillende componenten waaruit dergelijke systemen bestaan, zijn handmatig of geautomatiseerd.

Alarm systemen

De eerste component is het bedieningspaneel. Dit is het apparaat dat signalen ontvangt van de sensoren in uw gebouw en deze in een leesbaar formaat weergeeft. Het bevindt zich meestal op een strategische locatie in uw gebouw en heeft controle over de werking van het systeem en kan handmatig worden in- of uitgeschakeld.

De tweede component is de zender. Dit is typisch een box die signalen uitzendt en vaak rechtstreeks in het bedieningspaneel wordt geïnstalleerd. In de meeste gevallen kan er ook een wandschakelaar worden geïnstalleerd om het systeem aan en uit te zetten, maar in sommige gevallen is dit vanwege de indeling van de woning niet mogelijk.

De derde component zijn de sensoren. Deze sensoren zijn ingesteld om beweging binnen of buiten het gebouw te detecteren. Ze worden meestal op verschillende locaties in het gebouw geplaatst en gebruikt om het systeem dienovereenkomstig te activeren of te deactiveren. In sommige gevallen kan een systeem worden ingesteld om de politie te waarschuwen als er tekenen van gevaar zijn.

Als u beide soorten alarmsystemen heeft, moet u een systeem kiezen waarmee u zowel het bedieningspaneel als de zender in het bedieningspaneel kunt installeren. Als dit niet het geval is, moet u een extra plaats voor de zender zoeken. Als u beide installeert, moet u er een kiezen die bij de bedieningselementen wordt geleverd. Het is echter altijd raadzaam om deskundige hulp in te roepen van een professionele installateur. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat u het systeem krijgt dat compatibel is met de zender en het bedieningspaneel dat u hebt gekozen.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het installeren van de bedieningspanelen in zowel traditionele als adresseerbare alarmsystemen. Als het systeem over een vloer moet worden geïnstalleerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer waterpas is. In dit geval is mogelijk een stud finder nodig om ervoor te zorgen dat de vloer goed kan worden ondersteund. en ook om ervoor te zorgen dat de kabels die naar de sensoren gaan niet worden beschadigd.

Ook interessant

Elektro componenten

Elektrische Componenten -Hoe Vind je de BesteAls u denkt aan het kopen van een aantal elektrische componenten, zul je merken dat je moet een beetje o ...

Lees verder

Raspberry PI

Hoe te Installeren van een Raspberry Pi ComputerDe Raspberry Pi is een zeer kleine computer met een open source besturingssysteem gebruikt voor zijn c ...

Lees verder

Alarm systemen

Hoe u uw beveiligingssysteem kiestDe meest voorkomende soorten alarmsystemen zijn traditionele en adresseerbare alarmsystemen. De verschillende compon ...

Lees verder