Betaalkaarten En Kredietkaarten

Inleiding

Betaalkaarten en kredietkaarten zijn twee termen die enorm vaak door elkaar worden gebruikt en vaak verward worden. Zelfs al verschillen de twee kaarten van elkaar. In dit artikel zullen wij duidelijkheid geven over deze twee kaarten en hun verschillen.

Wat Zijn Betaalkaarten?

Zoals de naam al zegt is een betaalkaart een betaalmiddel waarmee mannen fysiek of online betalingen kunnen doen. Het bedrag wordt automatisch van uw verzekering afgetrokken en overgemaakt naar de verzekering van de verkoper. Het voordeel van een betaalkaart is dat men geen schulden kan maken.

Er zijn 2 varianten van de betaalkaart:

1. De PIN-pas

De PIN-pas is voornamelijk een kaart waarmee mannen in de winkel kunnen betalen. Het bedrag wordt automatisch afgetrokken en overgemaakt van de bankrekening van de klant naar de verzekering van de verkoper. Bij het gebruik van een PIN-pas moet de klant zijn 4-cijferige pincode ingeven.

2. De Debetkaart

De debetkaart heeft dezelfde functie als de PIN-pas, maar kan ook worden gebruikt bij online betalingen of om contant geld af te halen bij een bankautomaat. Bij het gebruik van een debetkaart betalen mannen geen extra kosten.

Wat Zijn Kredietkaarten?

Kredietkaarten, ook wel creditcards genoemd, werken anders dan de betaalkaarten. Het dient als een soort lening die mannen afsluiten bij de kaartenmaatschappij. Wanneer men afrekent met een kredietkaart, wordt het bedrag voorgeschoten door de kaartenmaatschappij en kan men later de schuld in termijnen terugbetalen. Bij het gebruik van een kredietkaart kan men dus een schuld opbouwen.

Er zijn verschillende soorten kredietkaarten:

1. De Klassieke Kredietkaart

De klassieke kredietkaart is de meest standaard kredietkaart op de markt. Deze kaart biedt geen extra's zoals airmiles of kortingen op vluchten, maar kost ook niets extra's.

2. De Premium Kredietkaart

De premium kredietkaart is voorzien van extra's zoals reisverzekeringen, airmiles of kortingen op lijnvluchten. De prijs van de kaart is in vergelijking met de klassieke kredietkaart en ook hoger.

3. De Goudkleurige Kredietkaart

De goudkleurige kredietkaart biedt dezelfde extra's als de premium kredietkaart, maar ook toegang tot exclusieve evenementen en promoties. Deze kaart is nog duurder dan de premium kredietkaart.

Vergelijken

1. Kosten

Over het algemeen zijn betaalkaarten goedkoper dan kredietkaarten. Bij de aanschaf van een betaalkaart wordt er meestal geen extra kosten in rekening gebracht. Bij een kredietkaart betaald men jaarlijks een vast bedrag voor de terugkerende kosten en extra's.

2. vangstheid

Men kan een betaalkaart direct bij de bank aanvragen. Het verkrijgen van een kredietkaart gaat vaak samen met een kredietcheck bij het BKR en duurt langer.

3. Veiligheid

Het gebruik van een betaalkaart is over het algemeen veiliger dan het gebruik van een kredietkaart. Wanneer een betaalautomaat geskimd wordt, hebben skimmers eerder toegang tot de gegevens van een kredietkaart dan tot de gegevens van een betaalkaart. Daarnaast kan men bij een betaalkaart geen schuld opbouwen.

4. Gebruik

Een kaart kan in de winkel of op het web worden gebruikt. Kredietkaarten worden wereldwijd geaccepteerd en zijn ideaal voor reizigers. Door het gebruik van kredietkaarten bouwt men punten op voor het boeken van reizen, hotels en huurauto's.

5. Schulden

Bij het gebruik van een betaalkaart kunnen mannen geen schulden maken, bij het gebruik van een kredietkaart wel. Bij het afrekenen van de gemiste rekening, krijgt men de optie om deze termijn terug te betalen. Echter, over deze termijn wordt huur berekend.

Conclusie

Zoals besproken in dit artikel, zijn er verschillende verschillen tussen betaalkaarten en kredietkaarten. De keuze die mannen maken, hangt af van de persoonlijke financiële situatie en de behoeften van de consument. Beide kaarten hebben hun voor- en zijkant. Het is belangrijk om minstens goed te zijn vooraleer men een besluit neemt.

Ook interessant

Financieel

Financieeladvies voor beginnersFinanciële planning kan intimiderend en verwarrend zijn voor beginners. Er is zoveel informatie beschikbaar en het kan ...

Lees verder

Banken

Hoe Doen De Banken Op Stapel?Banken hebben al sinds het begin van het land. Nu, met de komst van het internet en de noodzaak om meer mobiel te worden, ...

Lees verder

Incasso En Factoring

Waarom Kleine Bedrijven Wenden tot incassobureaus en Factoring?Het is geen geheim dat één van de snelste manieren om een ​​bedrijf om weg te blijven v ...

Lees verder