Drone Piloot: Een avontuurlijke carrière

Als dronetechnologie zich blijft ontwikkelen, worden dronepilootbanen steeds populairder. Het is een carrière die een perfecte mix is ​​van technologie en avontuur, door dronevluchten uit te voeren die variëren van eenvoudige luchtfotografie tot reddings- en inspectieopdrachten. In deze tekst gaan we in op het beroep van dronepiloot, de opleidingen die nodig zijn en de mogelijkheden.

Wat is een piloot-drone?

Een drone-piloot is iemand die (meestal) op afstand bestuurbare voertuigen bedient die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals commerciële luchtfotografie, inspecties en luchtbeelden. De drone-piloot is verantwoordelijk voor het opzetten en starten van de drone, voor het besturen van de drone en voor de veilige landen van de drone na de vlucht.

Wat zijn de soorten verschillende drone pilootbanen?

Er zijn verschillende soorten drone pilootbanen met verschillende specialisaties. meerdere staan ​​enkele voorbeelden:

Luchtfotografie

Dit is waarschijnlijk de meest bekende van de banen. Drone-piloten in de fotografiesector nemen foto's en video's vanaf verschillende hoogtes, hoeken en posities en stellen deze ter beschikking van hun klanten.

Landmeten

Drone-piloten die effectief zijn in de landmeetkunde, nauwkeurige metingen uitvoeren met behulp van camera's met hoge resolutie, GPS-technologie en andere uitgevoerde instrumenten. De verzamelde gegevens worden gebruikt voor elektronische informatiesystemen (GIS) om nauwkeurige kaarten en bruikbare statistische informatie te maken.

Milieu-inspecties

Drone-piloten zijn gespecialiseerd in milieu-inspecties, verzamelen gegevens, inclusief foto's en video's om de omvang van een grote milieuschade vast te stellen. Deze informatie wordt gebruikt in de analyse van de milieuschade en om passende herstelmaatregelen te plannen.

Veiligheid en beveiliging

Drone-piloten die werkzaam zijn op het gebied van beveiliging, foto's en video's maken om de veiligheid van verschillende locaties te controleren. Deze opnames kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​perimeter te beveiligen, zoals die van een gevangenis, of om reddingsoperaties te ondersteunen.

Welke opleidingen heb je nodig om dronepiloot te worden?

Drone-piloten hebben over het algemeen een mix van technische, theoretische en praktische vaardigheden nodig. Sommige trainingen zijn informeel, terwijl andere opleidingen leiden tot een traditionele certificering.

Technische vaardigheden

Een dronepiloot moet technische vaardigheden hebben om de drone te kunnen bedienen en repareren. Regelmatig onderhoud en inspecties zijn cruciaal om de drone in een veilige staat te houden. Een technische opleiding in elektrotechniek, robotica, of lucht- en ruimtevaarttechniek is noodzakelijk voor deze vaardigheden.

Theoretische vaardigheden

Een dronepiloot moet weten hoe hij de drone veilig kan laten vliegen zonder de omgeving te schaden. Theorievaardigheden zijn onder meer kennis van luchtvaartwetgeving, meteorologie, het radiospectrum en het gebruik van kaarten.

Praktische vaardigheden

Een drone-piloot moet praktische vaardigheden hebben om de drone veilig te kunnen besturen. De observaties hebben een goede oog-hand afstemming, inschatten van de afstand tot objecten, het vermijden van natuurlijke obstakels en het kunnen landen van de drone vergroot de situatie.

Certificering

Het wordt aanbevolen dat dronepiloten een traditionele training volgen die hen in staat stelt om een ​​certificatiepapier te ontvangen van de luchtvaartautoriteiten. Dit certificaat stelt de piloot in staat om commerciële vluchten uit te voeren door te bewijzen dat hij/zij is opgeleid op de vereiste vaardigheden.

Wat zijn de salarisverwachtingen voor dronepiloten?

Drone-piloten werken als zelfstandige ondernemers, werknemers in een bedrijf of werknemers in de overheid. Hun onderlinge verschillen zijn ook afhankelijk van het soort banen en hoe ze werkzaam zijn. Op dit moment is er geen officieel cijfer beschikbaar, maar afhankelijk van het vaardigheidsniveau en de doelen van de piloot kunnen de gemiddelde loonvariabele tussen 30.000 en 80.000 euro per jaar zijn.

Conclusie

Het werk van dronepiloot is een vrij nieuw beroep, dat zich in snel tempo ontwikkelt. Als gevolg hiervan zijn er vele mogelijkheden voor mensen die zich voelen tot technologie, avontuur en onafhankelijkheid die dit beroep met zich meebrengt. Naarmate de vraag naar drones groeit, zullen ook de salaris- en carrièremogelijkheden stijgen. Als je op zoek bent naar een activiteit, afwisselende en succesvolle carrière, dan kan werken als dronepiloot zeker de juiste keuze zijn.

Ook interessant

Drone fotografie en video

Luchtfotografie en Video - het Maken van Hoge Kwaliteit foto 's en Video' s met Behulp van Onbemande VoertuigenNaarmate de technologie en toepassinge ...

Lees verder

Drone Fotograaf

Drone FotograafDrone fotograaf: professioneel, creatief en veelzijdigDrone-fotografie is snel een van de meest populaire vormen van fotografie geworde ...

Lees verder

Drone Fotografie

Drone FotografieDrone Fotografie - Vliegende Camera's Onder de Blauwe HemelDrone fotografie is de nieuwste innovatie in de wereld van fotografie en vi ...

Lees verder