Transcriptie: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Transcriptie is een proces waarbij gesproken taal wordt opgenomen in geschreven tekst. Dit kan worden gedaan door handmatig een opname te transcriberen of door het gebruik van transcriptiesoftware. Transcriptie wordt vaak gebruikt in verschillende sectoren, waaronder de journalistiek, wetenschap, medische industrie en het onderwijs. In dit artikel bespreken we de basis van transcriptie en waarom het belangrijk is.

Wat zijn de verschillende soorten transcriptie?

Er zijn verschillende soorten transcriptie. basis volgt een overzicht:

Verbatim transcriptie

Verbatim transcriptie gaat gelijktijdig door het woordelijk uitschrijven van een gesprek. Dit betekent dat het transcript niet alleen het gesproken woord weergeeft, maar ook het gebruik van uhm's en ah's, pauzes, herhalingen en andere stembetuigingen en spreekfouten. Dit type transcriptie wordt vaak gebruikt in de journalistiek van wanneer elk woord van belang is.

Gecorrigeerde transcriptie

Gecorrigeerde transcriptie is een proces waarbij een transcriberende modificaties leiden tot de transcriptie om deze vlot te begrijpen te maken. Dit betekent dat fouten worden beschreven of onvolledige zinnen worden aangevuld. Dit type transcriptie wordt vaak gebruikt in de medische sector of in juridische processen.

Gesneden transcriptie

Gesneden transcriptie houdt in dat delen van de opname worden verwijderd om de transcriptie beknopter te maken. Als er bijvoorbeeld veel stiltes of niet-sprekende momenten in de opname zitten, kan ervoor worden gekozen deze uit de transcriptie te laten. Dit type transcriptie wordt vaak gebruikt wanneer alleen relevante informatie moet worden bepaald.

Waarom is transcriptie belangrijk?

Transcriptie is belangrijk omdat het verschillende voordelen biedt in verschillende sectoren. enkele van deze voordelen:

Het opbergen het bewaren en verborgen van informatie

Transcriptie maakt het samen met informatie die wordt besproken of geschreven op te slaan en te vinden. In plaats van dat het nodig is om de opgenomen audio of video af te spelen om de benodigde informatie te vinden, kan een getranscribeerd document snel worden geopend en gezocht op woorden of trefwoorden.

Het verbetert de verwachting

Transcriptie verbetert ook de informatie die wordt vastgelegd. Een getranscribeerd document kan worden gebruikt om belangrijke punten te bevestigen of te weerleggen en om de inhoud van een gesprek of gezamenlijk te analyseren. Dit kan nuttig zijn in wetenschappelijk onderzoek of voor de productie van nieuwsartikelen.

Het verbetert de toegankelijkheid

Transcriptie stelt ook mensen met gehoorproblemen in staat om te blijven deelnemen aan gesprekken en presentaties. Als de informatie alleen via audio of video beschikbaar is, is deze ontoegankelijk voor mensen die doof of slechthorend zijn. Door transcriptie van de informatie te maken voor een breder publiek.

Het bespaarde tijd en moeite

Tien slots kunnen transcriptietijd en moeite besparen. Als alle benodigde informatie op schrift is gesteld, is het niet langer nodig om de opname af te luisteren. Dit kan tijd besparen en mensen kunnen hun energie richten op andere taken.

Conclusie

Transcriptie is een belangrijk hulpmiddel in verschillende sectoren. Het zorgt ervoor dat informatie gemakkelijk wordt opgeslagen en teruggevonden, verbetert de onverwacht, maakt informatie toegankelijk voor een breder publiek en verkleint tijd en moeite. Er zijn verschillende typen transcriptie, inclusief woordelijk, beschreven en verlaagde transcriptie, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Overall mag duidelijk zijn dat transcriptie een cruciale rol speelt in het vastgelegd en geanalyseerd van informatie.

Ook interessant

Vertalingen

VertalingenAls het gaat om communicatie tussen mensen van verschillende culturen en talen, is vertaling vaak hergebruikt. Vertaling biedt de mogelijkh ...

Lees verder

Tolken

TolkenTolkenTolken speelt een belangrijke rol in onze rossen globaler wordende wereld. Ze helpen mensen van verschillende talenten en culturen om effe ...

Lees verder

Vertaalbureaus

Vertaalbureaus: Wat ze doen en waarom je ze nodig hebt IntroductieAls je ooit een document moet vertalen, weet je waarschijnlijk hoe frustrerend het ...

Lees verder