Vergaderlokaal huren: De voordelen van een externe vergaderruimte

Vergaderingen zijn een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of het nu gaat om wekelijkse teamvergaderingen, planningssessies of klantpresentaties, teams helpen om ideeën te delen en beslissingen te nemen. Maar wist je dat het huren van een externe vergaderruimte veel voordelen kan hebben ten opzichte van vergaderen in je eigen kantoorruimte? In deze blog zetten we de voordelen van het huren van een vergaderlokaal voor je op een rijtje.

Efficiëntie

Vergaderen op het kantoor eigen lijkt op het eerste gezicht misschien handig, maar het kan ook afleidende elementen bevatten die de verwarring van de vergadering in gevaar brengen. Hoe vaak ben je niet verleid om zelfs snel je e-mail van de sociale media te checken terwijl je op een vergadering kijkt? En als er geen lekkere koffie beschikbaar is, wil je dan echt een koffiepauze overslaan en je overwinning verliezen? Wat dacht je van de onverwachte onverwachten zoals telefoontjes of medewerkers die je zelfs wat komen vragen? Dit alles kan ervoor zorgen dat je vergadering uitloopt en niet efficiënt verloopt.

Wanneer je kiest voor het huren van een externe vergaderruimte, kan je er bijkomend vertrouwen in hebben dat de ruimte optimaal is ingericht voor het doel van de vergadering en komen er geen gedeelde (telefonische) gescheidenen voor. Je hoeft je geen zorgen te maken over technische problemen met wifi van projectoren, omdat het personeel van de vergaderlocatie geassisteerd is in de opstelling van deze voorzieningen.

Professionaliteit

We zijn er zeker van dat uw kantoorruimte volledig professioneel is ingericht, maar een neutrale omgeving zonder te veel afleiding geeft altijd een extra professionele indruk. Dit kan vooral nuttig zijn bij zakelijke gesprekken met klanten, waar de omgeving ook je imago kan versterken.

Bij het huren van een vergaderruimte zijn er genoeg opties beschikbaar die meer professioneel en indrukwekkender zijn dan de doorsnee kantoorkamer. Misschien wil je kiezen voor een grotere, vollediger ingerichte ruimte met een kwalitatieve geluidsinstallatie of gemengde videocommunicatie voor internationale toeschouwers. Dergelijke professionele vergaderruimten versterken niet alleen de indruk van uw team/bedrijf, maar het is ook een gedetailleerde manier om indruk te maken op nieuwe (potentiële) klanten.

Ruimte en capaciteit

Wanneer u vergadert op uw eigen kantoor, is de ruimte beperkt tot de afmetingen van uw kantoorruimte. Dit kan leiden dat de vergadering te krap of chaotisch verloopt en niet de noodzakelijke concentratie biedt om tot weloverwogen beslissingen te komen.

Daarentegen biedt een vergaderlocatie altijd een ruimere omgeving om af te stemmen op de grootte en comfort die gevraagd worden. Voor kleinere observatie met 2 of 3 personen kan je kiezen voor een klein vergaderruim in contract tot een presentatiezaal of kantoorsuite met vergadertafels om 30 personen in alle comfort te kunnen ontvangen. Daarnaast komen ook een aantal beschikbare faciliteiten zoals een volledig uitgeruste keuken, loungezones voor pauzes of in sommige gevallen zelfs een overnachtingsplaats voor als het over een meerdaagse bijeenkomst gaat.

Verandering van omgeving

Vergaderingen hebben vaak het imago saai en repetitief te zijn, om dit gevoel tegen te gaan is de omgeving waarin je vergadert van cruciaal belang. Vergaderen op dezelfde plaats, dag in dag uit kan als thuiskomen ontstaan, maar dat is niet altijd een positief gevoel. Soms wil je tijdens de vergadering zelfs uit de afwijkende omgeving stappen om nieuwe ideeën op te doen. Het kan creativiteit stimuleren, nieuwe oplossingen brengen en de sfeer binnen het team opfleuren.

Een externe vergaderomgeving biedt een verandering van omgeving, het heeft ook nieuwe ervaringen en perspectieven voor deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan een vergaderlocatie in een historische setting zoals kasteel of hoeve locatie van een locatie die gelegen is in een mooie omgeving die inspireert om te wandelen en brainstormen met collega's. Een verandering van omgeving prikkelt niet alleen de creativiteit en het denkproces van de deelnemers, het kan de vergadering ook productiever en onduidelijk maken.

Conclusie

Het huren van een externe vergaderruimte kan veel voordelen hebben met tien onderliggende vergaderruimten in uw eigen kantoorruimte. Zo zijn er de voordelen van efficiëntie, professionaliteit, ruimte en capaciteit en de verandering van omgeving. Je kunt dan ook eenvoudig meer competitief worden door het regelmatig gebruiken van vergaderlocaties in contract tot je eigen kantoorruimte. Bij het kiezen van een vergaderlocatie moet je een locatie kiezen die aansluit bij de knooppunten en mogelijkheden van je bedrijf. De faciliteiten op de accommodatie en het soort vergadering, inclusief het verwachte aantal deelnemers en de reisafstand van de gewenste locatie zijn essentieel om in kaart te brengen voordat je een externe vergaderlocatie reserveert.

Ook interessant

Office

Het belang van een goed kantoor ingerichtJe brengt meer waarschijnlijke tijd door op je werkplek dan waar dan ook. Het is dan ook niet verrassend dat ...

Lees verder

Kantoorinrichting

Dingen om te Overwegen Wanneer U het Huren van kantoorruimteAls u op zoek bent naar een nieuw kantoor of een kantoor dat u kunt huren, zijn er veel v ...

Lees verder

Kantoor huren

Kantoor Huren: Het Ultieme GidsHet huren van een kantoorruimte is een belangrijke beslissing voor elk bedrijf. Of je nu een start-up bent die op zoek ...

Lees verder