Relatiegeschenken: een onmisbare marketingtool

Als bedrijf is het belangrijk om jezelf op de kaart te zetten en je te onderscheiden van de concurrentie. Een goede manier om dit te doen is door het geven van relatiegeschenken aan je klanten en zakelijke contacten. Een relatiegeschenk kan ervoor zorgen dat je bedrijf bij de ontvanger blijft hangen en dat jouw merknaam top-of-mind blijft. In deze tekst bespreken we de voordelen, trends en populaire keuzes van relatiegeschenken.

Voordelen van relatiegeschenken

Het geven van relatiegeschenken kan verschillende voordelen opleveren voor jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan:

Versterking van de band met klanten

Een goed relatiegeschenk kan ervoor zorgen dat de klant zich gewaardeerd voelt en zich meer verbonden voelt met jouw bedrijf. Dit kan op lange termijn leiden tot een betere klanttevredenheid en een hogere betrouwbaarheid.

Vergroting van naamsbekendheid

Een relatiegeschenk met jouw bedrijfslogo of naam erop kan ervoor zorgen dat meer mensen bekend raken met jouw merk. Dit kan op termijn meer klanten en achteraf zijn.

Versterking van imago

Een goed gekozen relatiegeschenk kan passen bij de uitstraling en waarden van jouw bedrijf. Dit kan bijdragen aan een positief imago bij klanten en zakelijke contacten.

Mogelijkheid tot cross-selling

Een geschenk kan ook dienen als promotie voor andere relatieproducten of diensten van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een notitieboekje met jouw naam erop, waarin jouw klanten aantekeningen kunnen maken over de diensten die jij aanbiedt.

Trends in relatiegeschenken

Net als bij andere marketinguitingen zijn er ook verschillende trends te spotten op het gebied van relatiegeschenken. Dit is een paar:

Duurzaamheid

Steeds meer willen laten zien dat ze duurzaamheid hoog bedrijven in het vaandel hebben staan. Dit kan worden vervangen in relatiegeschenken door te kiezen voor bijvoorbeeld gerecyclede materialen of producten die kunnen worden hergebruikt.

Technologie

Met de opkomst van nieuwe technologieën is het mogelijk om steeds interessante relatiegeschenken te maken. Denk aan gepersonaliseerde powerbanks of virtual reality-brillen.

Originaliteit

Om te vallen tussen de vele relatiegeschenken die worden gegeven, is het belangrijk om creatief te zijn. Bedrijven gaan daarom steeds vaker voor unieke en originele relatiegeschenken.

Populaire keuzes van relatiegeschenken

Er zijn natuurlijk ontzettend veel relatiegeschenken waar je uit kunt kiezen. minimale vind je een lijst met populaire keuzes van relatiegeschenken:

Pennen

Een klassieker onder de relatiegeschenken: een spannende pen. Pennen zijn nuttig en kunnen keer op keer worden gebruikt. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop, waardoor het mogelijk is om er veel te bestellen.

Notitieboekjes

Notitieboekjes zijn ook een veelvoorkomend relatiegeschenk. Ze zijn handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken tijdens een bespreking, en kunnen worden voorzien van uw bedrijfsnaam en logo.

Koffiemokken

Koffiemokken zijn populaire relatiegeschenken voor de ochtendkoffie. Laat uw bedrijfslogo bedrukken op een mok en uw klanten worden elke ochtend herinnerd aan uw bedrijf.

Powerbanks

Met smartphones die steeds meer gebruikt kunnen worden, is een powerbank een handig relatiegeschenk. Ze zijn klein en draagbaar, en uw klanten vinden het enorm handig om hun telefoon weer op te laden wanneer ze onderweg zijn.

Goodie bags

In plaats van één relatiegeschenk zou je ook een goodiebag kunnen samenstellen met meerdere items. Dit geeft de ontvanger het idee dat ze een geschenk hebben ontvangen in plaats van een promotieproduct. Vul de goodiebag bijvoorbeeld met snacks, notitieboekjes, pennen, powerbanks of andere handige items.

Conclusie

Relatiegeschenken zijn een handige marketingtool voor bedrijven. Het kan zorgen voor een versterking van de band met klanten, een grotere naamsbekendheid, een verbeterd imago en de mogelijkheid tot cross-selling. Trends op het gebied van relatiegeschenken zijn duurzaamheid, technologie en originaliteit. Populaire keuzes van relatiegeschenken zijn onder andere pennen, notitieboekjes, koffiemokken, powerbanks en goodiebags.

Ook interessant

Grafisch reclame

De kunst van Reclame, GrafischeDe kunst van het grafische reclame is rond voor vele jaren. Al duizenden jaren hebben ambachtslieden samen het ontwikk ...

Lees verder

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken: een onmisbare marketingtoolAls bedrijf is het belangrijk om jezelf op de kaart te zetten en je te onderscheiden van de concurrenti ...

Lees verder

Promo

PromoHeb je een geweldige promo gezien die je aandacht trok? Misschien was het een kortingscode, een tijdelijke aanbieding of een gratis cadeau bij aa ...

Lees verder