Architectuur Fotografie: Het Vangen van de Essentie van Gebouwen

Inleiding

Architectuurfotografie is een uitdaging die een unieke set vaardigheden en vaardigheden vereist om het beste uit gebouwen en andere architectonische structuren te halen. Het is een specialiteit die zowel de professionele architectuurfotograaf als de amateur kan aanspreken, en die wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, van reclamemateriaal tot kunstzinnige expressie.

In dit artikel zullen we de basisprincipes van architectuurfotografie bespreken en enkele bruikbare technieken en tips delen om je te helpen deze fascinerende diepte te verkennen.

De Uitdagingen van Architectuur Fotografie

Architectuur is een complexe visuele kunst, dat vraagt ​​om het presenteren van het gebouw of de structuur als een kunstwerk dat zowel de esthetiek als de functie vastlegt. Het is echter geen gemakkelijk onderwerp, omdat het een statisch object is, wat betekent dat je geen beweging kunt brengen, en afhankelijk bent van de lichtomstandigheden om de details van het gebouw op de juiste manier vast te leggen.

Daarom kan het een uitdaging zijn om de essentie van het gebouw dat enorm te leggen is, zonder de inhoud te beschrijven of andere aspecten te verklaren. De fotograaf moet rekening houden met de compositie, de belichting, de framing, het perspectief en het deel, om een ​​beeld te maken dat de essentie van de architectonische structuur overbrengt.

Belichting

Zoals bij elke vorm van fotografie is belichting een onderdeel van architectuurfotografie. Omdat gebouwen statisch zijn, is er geen manier om ze beter te laten "bewegen" onder verschillende lichtomstandigheden. Het is daarom belangrijk dat de fotograaf de juiste belichting kiest om de details van het gebouw te verplaatsen.

Er zijn over het algemeen twee soorten belichting die worden gebruikt in architectuurfotografie: natuurlijk licht en kunstmatig licht. Natuurlijk kan licht heel dramatisch zijn, met lange schaduwen en onverwachte contrasten. Wanneer het gebouw niet direct aan de zon binnnen is, kun je met de schaduw spelen om het beeld een dramatisch effect te geven. Kunstmatige verlichting is essentieel om de details van gebouwen 's nachts te verlichten. Dit kan echter ook leiden tot lichtvervuiling in sommige stadsgezichten, dus het is belangrijk om de volgende soorten kunstmatige verlichting te gebruiken om het beeld duidelijk te maken.

Compositie

Architectuurfotografie vaak de benadering van een grafische ontwerper, waarbij technische vaardigheden de basisvormen van het beeld. Net zo belangrijk als de belichting, is de compositie van de beeldopmaak. Elke foto moet naamloos lijken, los van het gebouw dat is vastgesteld. Succesvolle foto's van architectuur zijn compositorisch sterk en de lijnen van het gebouw zijn zorgvuldig gekozen voor hun grafisch effect.

De regel van derden wordt vaak gebruikt om veel balans te brengen in elk van deze beelden. Gebruik lijnen uit de omgeving van houd de vormen van een gebouw in acht om perfecte frameposities en centrering te hebben.

Inlijsten

Een andere belangrijke factor bij het fotograferen van architectuur is het kiezen van de juiste framing. Dit kan vermoeden dat je dichtbij het gebouw komt of juist veraf, of je kunt kiezen voor groothoeklenzen of telelenzen om een ​​specifiek beeld uit te trekken. Vergelijkbaar met compositie, is het vinden van de juiste frame-maatregelen van doorslaggevend belang.

Soms kan het nuttig zijn om te fotograferen vanuit ongebruikelijke hoeken van perspectieven om interessante foto's te maken. Een interessante foto kan het zicht van het gebouw veranderen in absoluut conceptueel niveau. Op deze manier kan de fotograaf de foto interessanter maken.

Perspectief

Perspectief kan ook een krachtige manier zijn om de architectuur enorm te leggen. Door het perspectief te veranderen, kan de fotograaf de grootte, schaal en textuur van het gebouw verplaatsen. De fotograaf kan ook de focus van de foto verleggen door de hoek en het perspectief te delen, om duidelijk de verschillende vormen van licht over het beeld te verplaatsen.

Standpunt

Als laatste is het de meest unieke manier om de enorme architectuur te leggen. Het is de plaats van de fotograaf die het gebouw benadert. Verplaatsen van het deel, van boven naar beneden is geen probleem in een foto. In de meeste architectuurfotografie willen we het gebouw blootleggen naar de architectonische wereld. Het verschil, met naam bij hoogbouw, kan het beeld nog indrukwekkender maken door het verweven met de locatie.

Er zijn veel verschillende manieren om architectuur te fotograferen, en het vereist zowel vaardigheid als creativiteit om te slagen. Door de juiste belichting, compositie, framing, perspectief en beslissend te kiezen, kan de fotograaf de essentie van het gebouw of de structuur bevestigen, en een beeld maken dat zowel functioneel als artistiek is. Met veel oefening en hard werken, kan elke fotograaf niveau video's van architectuur maken.

Ook interessant

Bedrijfsfotografie

De groei van Uw Commerciële Fotografie Bedrijf Met de Juiste IdeeënAls u in het commerciële fotografie bedrijf, moet je hard werken om winst te maken. ...

Lees verder

Bedrijfsfilm

De kracht van een bedrijfsfilmEen bedrijfsfilm is een korte video die bedrijven gebruiken om hun producten, diensten, geschiedenis van cultuur te pre ...

Lees verder

360 Graden Fotografie

Bedrijfsfotografie: 360 Graden Fotografie voor uw Bedrijf De kracht van 360 Graden FotografieIn de wereld van marketing en online presentatie is beel ...

Lees verder